در هنگام خرید آداپتور به چه مواردی توجه کنیم؟
در این مطلب آموزشی از مجله فروهر به راهنمای خرید انواع آداپتور و منبع تغذیه سوئیچینگ دیواری و رومیزی خواهیم پرداخت. در هنگام خرید این گروه از منابع تغذیه باید به موارد گوناگونی توجه کرد تا از آسیب به دستگاه الکترونیکی موردنظر جلوگیری شود و البته دقیقا کالایی که مدنظر داریم را خریداری کنیم. پس تا پایان این مطلب با با همراه باشید.
آداپتور چیست و چه کاربردی دارد؟
برای اینکه بدانیم در هنگام خرید آداپتور باید به چه مواردی توجه کنیم بد نیست ابتدا بدانیم آداپتور چیست ؟ به صورت معمول آداپتورها منابع تغذیه AC_DC هستند که ولتاژ بالا را به ولتاژ پایین مناسب لوازم الکترونیکی حساس تبدیل میکند. معمولا آداپتورها در ایران برق ورودی 110 تا 240 ولت دارند که البته برق شهری استاندارد 220V AC متناوب است. خروجی آداپتورها نیز در ولتاژهای گوناگونی هستند که از آداپتور 3 ولت تا آداپتور 48 ولت DC مستقیم را شامل میشود. اینها آداپتورها و منابع تغذیه هستند که البته مواردی مانند آداپتور 5 ولت، آداپتور 9 ولت و آداپتور 12 ولت و آداپتور 24 ولت از دیگر موارد پُرکاربردتر هستند.
آداپتور شارژر و مبدل 220 به 110 ولت چیست؟
به جز گروه بالا ( آداپتورهای بینراهی رومیزی و دیواری ) که منابع تغذیه با ولتاژهای نرم بازار هستند باید از برخی آداپتورها که در واقع شارژر لپتاپ هستند نیز یاد کنیم که دارای ولتاژ و شدت جریان خروجی خاصی هستند و که با ولتاژهای نرمال که در بالا اشاره شد معمولا متفاوت هستند. این گروه شدت جریان خروجی متفاوت و خاص و البته فیش خروجی مخصوص خود را دارند.
همچنین گروه دیگری از منابع تغذیه کاهنده وجود دارند که برق 220 ولت AC متناوب را به برق 110 ولت AC تبدیل میکنند. این آداپتورها مبدل 220 به 110 ولت برای دستگاههای برقی خارجی که با برق 220V کار نمیکنند و با برق 110V کار میکنند کاربرد دارند. با استفاده از دستگاه ولتسنج یا همان مولتیمتر میتوان ولتاژ دقیق خروجی این منابع تغذیه را اندازه گرفت.
در زمان خرید آداپتور به چه مواردی توجه کنیم؟
به صورت کلی در زمان خرید منبع تغذیه یا آداپتور باید به مواردی مانند نوع آداپتور، نوع ولتاژ خروجی، میزان شدت جریان و فیش آداپتور توجه کنیم. در ادامه به این موارد به صورت جداگانه و کوتاه خواهیم پرداخت. در صورتی که به جز موارد پایین پرسش دیگری داشتند با کارشناسان فنی فروشگاه فروهر در بخش نظرات درمیان بگذارید.
- نوع ولتاژ خروجی: توجه اکید داشته باشید که بیشتر آداپتورها دارای خروجی به صورت ولتاژ DC مستقیم هستند یعنی ولتاژ ورودی 110 تا 220 ولت AC را دریافت و به صورت ولتاژ کاهش یافته DC به کاربر ارائه میدهند. اما بعضی از آداپتورهای نیز دارای خروجی AC هستند. باید حتما به این موضوع توجه شود. ولتاژ ورودی دستگاه شما AC است یا DC ؟ ولتاژ خروجی آداپتوری که قصد خرید آن را دارید DC است یا AC؟
- میزان ولتاژ خروجی: آداپتورهای معمول دارای ولتاژهای خروجی به ترتیب 3V / 5 / 6V / 7V / 7.5V / 9V / 10V / 12V / 14V / 15V / 18V / 24V / 36V / 42V / 48V هستند. پیش از هر چیزی بررسی کنید که در بخش ورودی منبع تغذیه دستگاه الکترونیکی شما ولتاژ ورودی Input چند درج شده است؟ با دقت بالا دقیقا ولتاژ ذکر شده را تهیه کنید. در کنار ولتاژ خروجی معمولا علامت V مشخص شده است.
- میزان شدت جریان: شدت جریان با عبارت A یا mA روی دستگاه الکترونیکی شما درج شده است. در بخش ورودی Input چه شدت جریانی ذکر شده؟ 1A یا 2A یا 3A و 4A و... ؟ به صورت معمول هر عددی در این بخش ذکر شده است شما باید 30% به این عدد اضافه کنید و سپس خرید خود را انجام دهید. آداپتورهای سوئیچینگ معمولا در درازمدت 20 تا 30% تلورانس و کاهش شدت جریان دارند. پس شما این موضوع را درنظر بگیرید و مثلا اگر شدت جریان ورودی 1 آمپر ذکر شده آداپتور 2 آمپری و یا اگر 3 آمپر ذکر شده شما مدل 4 آمپری را تهیه کنید تا این میزان کاهش شدت جریان جبران شود و دستگاه به میزان مورد نیاز جریانکشی داشته باشد. ( نکته برخی از دستگاه ها به شدت جریان حساس هستند که این موارد شامل این راهنمایی خرید نمیشوند. )
- اندازه فیش آداپتور: فیش خروجی انواع اداپتورها معمولا استاندارد یعنی فیش نری آداپتور 2.1*5.5mm هستند. به هر دلیلی اگر فیش مادگی آداپتور و ورودی دستگاه شما چیزی به جز این نوع فیش استاندارد است نسبت به خرید تبدیل فیش آداپتور مناسب نیز اقدام کنید.
- کابل برق آداپتور رومیزی: لطفا توجه داشته باشید که آداپتورهای رومیزی یا بین راهی سوئیچینگ معمولا فاقد کابل برق 2 شیار هستند. پس در نتیجه اگر آداپتور رومیزی و بینراهی تهیه میکنید و در خانه کابل برق 2 شیار موجود ندارید یک کابل برق دوشیار ( و گاه کابل برق 3 پین ) باید تهیه کنید. این بستگی دارد به ورودی آداپتور که آیا 2 شیار یا 3 پین است؟
زا******** 1401-09-03 پاسخ
از شما ممنونم. یک راهنمای کامل بود مخصوصا برای امثال من که زیاد تخصص نداریم . امیدوارم مطالب ادامه داشته باشه در مجله فروهر